Cavalerii mesei rotunde

Am avut, marti, 10 noiembrie, la Clubul Diplomatilor, o mare masa rotunda (de fapt era foarte patrata), cu tema „Romania fata in fata cu criza. Solutii durabile de dezvoltare economica”. Tema de actualitate, luma multa si buna, cavaleri ai ostilor PDL, PSD  si PNL, din greii partidelor (Pogea, Videanu, Radu Stroe, Petre Daea etc), deputati, cei 14 presedinti ai federatiilor patronale din Conpirom, lideri de confederatii sindicale nationale si presa cat cuprinde! Ingrata misiune pentru mine ca moderator pentru ca am fost obligat sa trec proba de slalom urias printre orgolii, mici tachinari politice, intrebari fara raspunsuri si chiar raspunsuri fara intrebari!

Concluzii? Bugetul pe 2010 este construit cu TVA 19 % si cu impozit unic 16 %, cursul euro va ramane undeva pe la 4,4, se previzioneaza o usoara crestere economica de 0,5 %. Acestea sunt vestile bune. Cele rele? 10% somaj, in special prin concedieri din sectorul bugetar, si probabilitatea angajarii unui nou imprumut de la FMI, la nivel de 2/4 miliarde de euro (subiect preluat din aer imediat de Evenimentul zilei care a lansat o dezbatere proprie asupra oportunitatii unui nou imprumut).

Dupa dezbateri, cavalerii mesei rotunde au purces la Topul Industriasilor. Atmosfera, trofee, discursuri, diplome. Partea haioasa? Din pura intamplare, dl. Pogea a premiat o firma a d-lui Videanu, iar dl. Videanu o firma a d-lui Catarama!

Anunțuri
Published in: on Noiembrie 12, 2009 at 11:09 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2009/11/12/cavalerii-mesei-rotunde/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: