Aur, argint, bronz…

Printre stirile non-stop de campanie electorala, intrerupte doar de ziarele colorate cu ultimile aventuri din „Dansez pentru tine”, timid si conventional, am vazut anuntul ca astazi sunt premiati la Palatul Copiilor 80 de olimpici scolari. Olimpicii nostri, fie ca sunt sportivi sau elevi de geniu, au adus Romaniei mai mult aur, argint si bronz decat toate transele de la FMI. Scoala romaneasca, nebagata in seama, privita cu ochi critici doar prin filmuletele violente sau indecente de pe youtube, apare in evidenta numai in timpul unor greve sau in ditirambele politicienilor cu reforma fara sfarsit a invatamantului romanesc. Scoala aceasta, asa cum e ea, produce sute de olimpici pe an, premiati la matematica, fizica, chimie, astronomie, in cadrul marilor concursuri internationale, dar si proiecte pentru NASA. Nu e meritul politicienilor, nici al Ministerului Educatiei, ci exclusiv al unor dascali indragostiti de scoala, prost platiti, uneori dispretuiti, dar care isi vad de treaba si produc valori. Fiecare dintre noi poarta in inima un profesor sau mai multi care ne-au ghidat in viata si cariera. Ma inclin in fata lor!

Anunțuri
Published in: on Noiembrie 16, 2009 at 12:25 PM  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2009/11/16/aur-argint-bronz/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 comentariiLasă un comentariu

  1. Stimate Dl. Agathon,

    In primul rand am deosebita placere sa va felicit pentru aceste randuri atat de sincere şi pline de realism ,iar ın al doile rand doresc sa va urez ın continuare mult succes ın activitatea dv.
    Sincer ,trebuie sa recunosc caci, de mult timp n-am mai ıntalnit ın mass-media articole sau cel putin cateva cuvinte legate trecutul”temeiul principal”al fiecarui om…Invatam,ne maturizam dar din pacate uitam ca ın locul unei lupte pentru titluri,punere ın valoare personale,caştiguri materiale şi mai putin spirituale , valorile dobandite pe tot parcursul copilariei şi al adolescentei sunt datorate unor simpli şi modeşti,rabdatori şi extraordinari oameni numiti „dascali”.
    Indraznesc prin acest scurt mesaj sa va multumesc Dvs.dar şi celor care şi-au dat silinta şi cu rabdarea lor ne-au ajutat sa fim oameni,au fost caluza noastra ..pentru actualul a ceea ce suntem .

  2. Elena, iti multumesc pentru aceste randuri. Te astept si in continuare sa comentezi si sa dialogam pe subiectele serioase pe care incerc sa le propun pe blog. Multi s-au saturat de emisiunile mondene, de ziarele si revistele colorate, de vedetele de carton din politica si show-biz. Vrem sa ne mai intalnim si cu Romania reala, asa cum e ea, necosmetizata!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: