Inregistrare din emisiunea Business Line despre riscuri majore pentru România

http://www.money.ro/intern-1/agathon-acpr-romania-va-fi-dur-declasificata-de-agentiile-de-rating-daca-rupe-acordul-cu-fmi.html

Agathon, ACPR: România va fi dur declasificată de agenţiile de rating dacă rupe acordul cu FMI (VIDEO)

România trebuie să găsească soluţii pentru a respecta ţintele convenite cu Fondul Monetar Internaţional. În cazul în care obiectivele nu vor fi atinse, acordul cu FMI ar putea fi rupt, lucru care va avea efecte negative asupra României.

The Money Channel | 18 Mai 2010, 16:50

Purtătorul de cuvânt al alianţei Confederaţiilor Patronale din România, Dan Matei Agathon, spune că primul efect pe care îl vom resimţi va fi declasificarea României cu multe trepte de către agenţiile de rating.

„Daca cineva pune acum în discuţie pilonii scrisorii de intenţie, respectarea deficitului, reducerea brutală a cheltuielilor din zona publică, atunci înseamnă că rupem acordul cu Fondul”, a declarat Dan Matei Agathon.

„Daca iesim din acord, ne supărăm, ne arătăm musşchii. Mâine ne arătam o parte din muşchi şi rupem acordul cu FMI – nu ar fi prima dată când România iese dintr-un acord – la 5 minute de la anunţul oficial, agenţiiile de rating vor declasifica România cu 3-4 trepte, asa cum au facut cu portugalia si cu spania”, a mai precizat Agathon.

Reclame
Published in: on Mai 21, 2010 at 10:41 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/05/21/inregistrare-din-emisiunea-business-line-despre-riscuri-majore-pentru-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: