Generaţia de Aur IT

Am avut parte de reacţii foarte puternice pe subiectul păstrării facilităţilor pentru industria IT pentru care am luptat cu Guvernul, reuşind să impunem o măsură favorabilă acestui sector. Revin asupra subiectului cu editorialul meu de mâine din Curierul Naţional şi aşteapt în continuare reacţiile voastre aici, pe blog, cu promisiunea de a vă răspunde tuturor. 

Generaţia de Aur IT (Curierul National)

Faptul că am reuşit, prin presiunile puse de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, să determinăm Guvernul să nu renunţe la facilităţile acordate domeniului IT, este o mare victorie în aceste vremuri deloc uşoare. Generaţia de Aur a IT-iştilor noştri brilianţi trebuie să rămână în România. Mărturisesc că îi admir pe aceşti tineri-minune şi fac tot posibilul ca ei să beneficieze de facilităţi fiscale prin care să-i încurajăm să renunţe la NASA şi la Sillicon Valley pentru a produce inteligenţă aici, la ei acasă.

Tinerii de valoare din acest domeniu sunt comparabili cu generaţiile faimoase de olimpici iar, uneori, fac parte din exact această categorie. Ei aduc mai mult aur acasă decât împrumutul luat de la FMI şi fac mai multă şi mai ales mai bună publicitate pentru România decât toate ambasadele şi consulatele statului român la un loc. Cu diferenţa că, în timp ce misiunile noastre diplomatice consumă banii cu nemiluita, de multe ori degeaba, specialiştii din IT aduc bani acasă.

România nu are cu ce să-i răsplătească pe aceşti dedicaţi domeniului lor care se pot arunna oricând pe avion pentru a câştiga de câteva ori mai mult decât acasă. Putem, măcar, să-i scutim de nişte taxe pentru că oricum ce aduc ei acasă ca plusvaloare e mai preţios decât banii pe care statul i-ar colecta impozitând veniturile lor.

Ar trebui să le facem statuie în piaţa publică tuturor IT-iştilor care, deşi ar fi putut pleca în străinătate, au ales să rămână acasă pentru ca despre România să nu se vorbească doar la ştirile de la ora 5 ale altor ţări, la capitolul infracţiuni, ci şi atunci când se evaluează capitalul de inteligenţă al naţiunilor.

După succesele filmului autohton pe mapamond, calitatea IT-ului românesc este, la această oră, printre produsele cele mai celebre ale României în străinătate. Mă închin în faţa IT-iştilor care dovedesc patriotism autentic rămânând să lucreze acasă şi care fac de ruşine orice discurs patriotard al politicienilor.

Nu facem destul pentru aceşti români de excepţie şi nu cred că e destul că am reuşit să anulăm o taxare nedreaptă care, în loc să ne ajute să scăpăm de criză, ne-ar fi înfundat şi mai tare în ea. Sunt convins că îmi voi convinge colegii din Alianţa Confederaţiilor Patronale să căutăm şi alte forme de sprijinire a acestui sector care poate deveni extrem de important pentru economia României.

În plus, ar trebui să ne gândim la viitorul acestor tineri protejând pilonul II de pensii de a fi naţionalizat prin transferul banilor la bugetul de stat. Pilonul II, ameninţat acum de spoliere pentru a mai potoli foamea nesfârşită de bani a statului reprezintă exact şansa acestor tineri de a putea beneficia peste ani de o pensie europeană. Faptul că îi ameninţăm să rămână fără un viitor în acest sens nu este corect faţă de munca şi de contribuţia lor.

Reclame
Published in: on Mai 23, 2010 at 12:08 PM  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/05/23/generatia-de-aur-it/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 comentariiLasă un comentariu

 1. J’aime payer des impôts.
  „Lorsque on paye d’impot on achete de Civilisation”

  Favoritism de fiscalité cu returul de a favoriza l’investissement si dezvoltarea.

  Interesant este a pune in concurenta fiscalitatea, acesta este secretul a dezvolta anumite zone uitate.

  Doriti exemple pe e mail

  Cordialement

 2. Sunt un fost lucrator in domenii conexe IT. Datorita crizei din industria auto a SUA, pentru care lucram pana acum un an, am fost silit sa trec in somaj. Cu toate stradaniile nu am gasit nici un loc de munca si am fost nevoit sa ma pensionez. Acum am aflat cu surprindere ca dumneavoastra ofriti, cu generozitate, locuri de munca pentru pensionari. Sper sa fiu printre cei favorizati de soarta, mai ales ca pensia imi va fi afectata puternic se reducerile pe care le sustineti. Accept un job chiar si de cateva ore. Pot lucra pe computerul de acasa.

  • Domeniul IT ramane unul sprijinit in Romania prin eforturile Aliantei Confederatiilor Patronale pe care o reprezint, asa incat daca aveti sansa sa fiti priceput in acest domeniu, este o oportunitate.

   • vreau de lucru

 3. Spuneti ca sprijiniti programatorii…Poate nu stiti dar exsta foarte multe firme din domeniul IT care beneficiaza de aceasta reducere cu toate ca sunt firme de suport IT(ericsson, Hp, etc..), nu de programare..Pe ce principii se fac aceste reduceri?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: