Si alte tari incep reducerile bugetare consistente

Dupa Germania, primul caz care vine sa confirme modificarea politicilor economice europene este cel al Spaniei. Guvernul socialist spaniol nu mai permite oraşelor să contracteze credite bancare pe termen lung până în 2012 pentru a nu împierdica procesul de diminuare a deficitului bugetar, potrivit unui decret guvernamental oferit publicităţii luni, care include măsuri de austeritate, potrivit Les Echos. Angajamentul Spaniei este acela de a economisi 15 miliarde de euro în perioada 2010-2011 prin reducerea cheltuielilor.

 Un alt exemplu il da Marea Britanie.

 Guvernul britanic va anunţa reducerea cheltuielilor publice cu 6,2 miliarde de lire sterline (7,2 miliarde de euro), prima etapă a unui program mai amplu de diminuare a deficitului bugetar al ţării, a anunţat, luni ministrul de Finanţe, George Osborne, transmite AFP. Din fondurile economisite, 500 de milioane de lire vor fi alocate pentru educaţie şi locuinţe sociale. Restul economiilor vor fi cheltuite pentru a reduce deficitul bugetar al ţării, de 11,1% din PIB la 31 martie.

 Marea Britanie a avut în 2009 al treilea mare deficit din Uniunea Europeană, calculat după standardele europene ESA95, fiind devansată doar de Irlanda (14,3%) şi Grecia (13,6%).

„Am avut o misiune dificilă” pentru a identifica cele 6,2 miliarde de lire, a spus Osborne pentru postul public de radio BBC 4. Anterior, executivul intenţiona să taie cheltuielile statului doar cu şase miliarde de lire.

 Din fondurile economisite, 500 de milioane de lire vor fi alocate pentru educaţie şi locuinţe sociale. Restul economiilor vor fi cheltuite pentru a reduce deficitul bugetar al ţării, de 11,1% din PIB la 31 martie.

 Primele reduceri de costuri vor viza o serie de agenţii care oferă consultanţă guvernului, misiune „mult mai uşoară decât revizuirea cheltuielilor publice” care va urma, a adăugat Osborne.

 „Am moştenit o situaţie economică teribilă, iar treaba mea este să mă asigur că ţara asta trăieşte în limtele sale”, a spus oficialul. (Mediafax)

Reclame
Published in: on Mai 24, 2010 at 5:43 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/05/24/si-alte-tari-incep-reducerile-bugetare-consistente/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: