Anuntul premierului m-a gasit in studioul Realitatea TV

http://www.realitatea.net/jurnale.html

Am comentat in direct anuntul premierului despre adoptarea masurilor de asuteritate imediat dupa declaratiile de la Palatul Victoria.

Regret nespus ca nu am reusit sa salvam pensiile de sub 1000 de lei sa fie scutite de reduceri, asa cum ar fi fost normal…

Anunțuri
Published in: on Mai 26, 2010 at 3:27 PM  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/05/26/anuntul-premierului-m-a-gasit-in-studioul-realitatea-tv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 comentariiLasă un comentariu

 1. Buna,

  Astazi pe siteurile de stiri se anunta ca totusi veniturile programatorilor se vor impozita… iar dumneavoastra v-ati laudat vinerea trecuta dupa discutiile cu premierul boc, ca l-ati convins sa nu renute la acea scutie…

  Ce ar trebui sa inteleg acum? Cum comentati?

  Va multumesc!

  • Va rog sa intelegeti ce inteleg si eu: ca dupa ce am explicat si am avut promisiunea ferma ca sectrul I nu va fi izgonit din Romania pentru un mizilic de colectare la buget, ieri ne-am trezit cu totii cu incalcarea acestui angajament. Continuam aceasta lupta, dupa cum puteti vedea prin pozitia oficiala a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, postata mai sus.

 2. Si eu sunt uimit de aceasta decizie. Maine voi lua atitudine fata de aceasta decizie foarte paguboasa pentru Romania.

 3. Pe de alta parte pe blogul domnului Pambuccian am citit postarea dumnealui (care a fost direct implicat in negocieri pe aceasta tema):

  # varujan Says:
  May 26th, 2010 at 8:48 pm

  Da. Sursa oficială care confirmă neimpozitarea programatorilor sunt eu. Este cert, clar și încheiat.
  Ca să înțelegeți cum au stat lucrurile, iată întreaga poveste:
  1. Luni 10 mai Guvernul a anunțat anularea măsurii.
  2. Imediat am luat legătura cu Liviu Drăgan, președintele ANIS, cu cei mai importanți patroni români și directori generali de multinaționale din domeniu din București și Timișoara și le-am cerut o serie de date interne care să fundamenteze eficiența măsurii. În paralel, am activat AMCHAM, Camera de comerț Germană și Camera de comerț Fanceză din București
  3. Joi 13 mai am finalizat raportul privind eficiența măsurii bazat pe datele interne puse la dispoziție cu promptitudine de companii. Am reverificat totul și am avertizat asupra nevoii de acuratețe a datelor furnizate în cazul în care s-ar fi dispus o verificare a lor.
  4. Vineri 14 mai am prezentat un raport privind eficiența măsurii Primului Ministru și Ministrului de Finanțe. În urma acestei prezentări a fost hotărâtă eliminarea măsurii de abrogare a neimpozitării programatorilor (că mai simplu nu știu cum să spun asta…). Acesta a fost momentul în care totul a devenit ok.
  5. Sâmbătă am convenit cu patronatul din industrie, într-o convorbire cu domnul Nicolae Badea, să susțină și el aceleași chestiuni. Just in case.
  6. Joi 20 mai, la rugăpmintea lui Nicu de a pune la dispoziție patronatelor raportul făcut de mine, i-am rugat, dată fiind urgernța să ia datele (sficiente, zic eu) prezente pe blog-ul aceta.
  7. Vineri 21 mai, Premierul a confirmat patronatelor hotărârea de a nu impozita programatorii. În urma trâmbițării ei publice, a fost singurul moment în care lucrurile au fost puțin scăpate de sub control. Din fericire acum e ok. În treacăt fie spus, toate măsurice solicitate şi acceptate în cursul discuţiilor din acea zi, erau de o săptămână convenite, iar patronatele ştiau despre câteva dintre deciyiile luate.
  8. În cursul zilelor de 23, 24 şi 25, a trebuit să păzesc această măsură de o serie de presiuni care apăruseră pentru anularea ei, în urma vorbitului aiurea de luni.
  9. Azi, în şedinţa de la Guvern la care am participat între ora 9 şi 14, măsura era deja în mod cert şi irevocabil menţinută. Am verificat şi reverificat, pentru că diavolul este în detalii. La prânz, când ştiam că nu mai poate fi în nici un fel anulată, am anunţat ANIS şi pe câţiva dintre conducătorii din industrie.
  10. În seara aceasta, am privit amuzat ştirile din presă, l-am sunat totuşi pe Primul Ministru înainte de conferinţa de presă de după şedinţa de Guvern legată de adoptarea scrisorii către FMI pentru a mă convinge că sunt aiureli, apoi pe Ministrul de Finanţe şi amândoi mi-au reconfirmat că totul este ok.

  Aşa că: TOTUL E OK. Şi îm scrisoarea către FMI şi în modificarea Codului Fiscal.
  Chiar nu puteţi avea încredere în ce vă tot spun de două săptămâni încoace?

  sursa:
  http://varujan.rol.ro/2010/05/15/genul-proxim-si-diferenta-specifica-addendum-adica-a-se-citi-neaparat-in-continuarea-postului-anterior/

  blogul dansului…

  Nu ar strica sa verificati totusi in masura in care se poate… Eu sunt foarte derutat de stirile astea contradictorii!

  Va multumesc!

  • @radu
   Rolul patronatelor (e pomenit aici Nicolae Badea care face parte din Alianta Confederatiilor Patronale din Romania pe care o reprezint) este pe nedrept minimalizat. Cred ca se uta ca Alianta are 12 locuri in CES, ca sa dau numai o cifra care demonstreaza ce greutate avem la negocieri. Faptul ca Executivul s-a sucit tine de o logica pe care nu vreau sa o comentez prea mult pentru ca este incalificabila.

 4. Buna seara,

  La fel ca domnul de dinainte si eu sunt confuza legat de aceasta hotarare. Pana la urma care este decizia? Conform declaratiei primului ministru salariile programatorilor se impoziteaza. Presupun ca ar tb sa citesc personal hotatarea de urgenta dupa ce este publicata in Monitorul Oficial pentru ca pana atunci nu stiu ce sa mai cred. Intr-adevar nu exista cuvant de onoare in tara asta.Deciziile nu sunt de fapt decizii, sunt razgandite iar si iar. Este aberant. In declaratia dumneavoastra apare formularea „am obtinut” scutirea de impozitare a programatorilor-care eu stiu ca este asociata cu o decizie??????
  Va multumesc si va doresc o noapte linistitia, si am convingerea ca veti lua atitudine si dumneavoastra si domnul Pambuccian legat de aceasta situatie in care una se discuta si alta se comunica ulterior…..

  • @Gabriela
   Sunt de acord ca este aberant. Dar suntem, oricat de greu ar fi de crezut, in aceeasi situatie ca si Dvs., de a afla ca s-a adoptat o masura despre care convenisem la cel mai inalt nivel ca renuntam pentru cane face mai mult rau decat bine. Facem tot ce putem pentru a intoarce aceasta decizie pentru ca Romania va pierde imens …

 5. Se pare ca pe blogul respectiv oricine poate posta comentarii cu userul ‘varujan’ 🙂
  Pana la urma, cum a ramas cu scutirea?

 6. @Dmax
  Ne vom uita imediat pe legile propuse de Guvern pentru adoptarea masurior de austeritate si atunci ne vom lamuri.

 7. Pana la urma am inteles ca scutirea de impozit ramane, conform hotnews.ro.
  Nu inteleg un lucru: de ce va certati cu dl Pambuccian in conditiile in care ambii sustineti sectorul IT din Romania si ati actionat pentru pastrarea scutirii de impozit?
  E doar firea noastra, a romanilor, de a ne certa cu toti? 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: