Am luat atitudine impotriva deciziei Guvernului

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu acceptă fiscalizarea sectorului IT şi naţionalizarea pensiilor private

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu acceptă fiscalizarea sectorului IT care va duce la un adevărat exod al inteligenţei româneşti spre Silicon Valley şi spre NASA şi va păgubi România de una din cele mai profitabile industrii.

Tinerii din IT, care aduc acum ţării mai mulţi bani decât o tranşă de împrumut de la FMI, vor fi atraşi de retribuţiile mai bune din alte ţări şi, în felul acesta, România va deveni importator de soft în loc să fie exportator şi se va întoarce în situaţia din anii trecuţi când importa licenţe de 300 de milioane de euro, spre deosebire de prezent când exportă licenţe de 500 de milioane de euro.

Semnalul dat ieri de Guvern privind impozitarea veniturilor din IT va alunga investitorii din acest domeniu şi va pune pe butuci unul din ultimele sectoare industriale unde suntem competitivi pe piaţa internaţională.

În acelaşi timp, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România protestează împotriva naţionalizării pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, către pilonul I. În felul acesta este distrusă orice şansă a tinerilor care cotizează în prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeană, lucru care ar fi posibil numai prin sistemul de pensii private.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România îşi exprimă surprinderea că deşi la ultima întâlnire cu primul-ministru a fost convenită anularea acestor măsuri negative pentru economie, totuşi, ieri, ele au fost anunţate ca adoptate şi cere Guvernului să-şi reconsidere poziţia.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România solicită o întâlnire urgentă cu primul-ministru şi cu ministrul Finanţelor pentru găsirea unor soluţii de rezolvare a fiscalizării în IT şi a transferului de la pilonul II la pilonul I. De asemenea, solicităm ministrului Finanţelor să iasă din logica simplistă şi contabilă a tăierii de cheltuieli şi să prezinte studii de impact privind efectele celor două măsuri în reducerea cheltuielilor bugetare. La rândul nostru, vom prezenta studii de impact privind urmările dezastruoase pentru România ale aplicării acestor două măsuri şi vom dovedi că ceea ce se câştigă prin impozitarea sectorului IT este mult mai puţin decât ceea ce se pierde şi că, la fel, naţionalizarea pensiilor private distruge şansa celor care cotizează astăzi pentru a avea parte de o pensie decentă în viitor.

Dan Matei Agathon

Purtător de cuvânt

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România

Reclame
Published in: on Mai 27, 2010 at 10:34 AM  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/05/27/am-luat-atitudine-impotriva-deciziei-guvernului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Domnule Agathon, sper ca pana la sfarsitul zilei sa faceti iar un tur de forta pe la toate televiziunile si sa va cereti scuze in fata industriei de IT. Dezinformarea de proportii pe care ati facut-o in aceasta dimineata la Realitatea TV da masura demagogiei care va caracterizeaza. Probabil din cauza periplului pe la televiziunii si a foamei de capital de imagine ati uitat sa va informati corect inainte de a anunta ca veniturile programatorilor vor fi impozitate. Rar mi-a fost dat sa vad un om atat de populist si in acelasi timp atat de inconstient. Fiecare pasare pe limba ei piere. Asa cum v-ati arogat merite false, batandu-va cu pumnul in piept ca dumneavoastra ati fi rezolvat problema IT-istilor (nimic mai fals, industria stie foarte bine cine a rezolvat aceasta problema), asa ar trebui sa va asumati gafa monumentala facuta prin postul de deasupra. Va recomand sa va retrageti din acest domeniu in care vreti sa intrati cu forta si sa va ocupati de palmieri, daca s-ar putea. v-ati facut singur un deserviciu imens in goana dupa imagine. Sectorul IT stie foarte bine la aceasta ora in ce eroare va alfati, si credeti-ma, nu veti avea acces in aceasta industrie orice ati face. Populismul si demagogia sunt singurele aspecte care va caracterizeaza.

    • Sunteti suparat degeaba sau, mai bine sus, nu degeaba, dar nu pe cine trebuie. Nu am nimic sa-mi reprosez cata vreme lupta mea pentru sectorul IT, prin Alianta Confederatiilor Patronale, a fost sincera, chiar daca am avut ieri surpriza sa vad ca intelegerea avuta cu Guvernul nu a fost respectata. Nu am renuntat nici acum, iar insistenta pe acest subiect nu tine de dorinta mea de popularitate, de care am deja parte. In plus, eram constient de riscurile implicarii intr-o asemenea disputa cata vreme decizia nu depine de mine. Imi pare rau ca nu aveti incredere in acest demers care nu este numai al meu, ci al tuturor Confederatiilor pe care le reprezint (9 confederatii si 5 asociatii de business)

  2. Ce nu intelegeti dumneavoastra domnule Agathon, sau nu vreti sa intelegeti, este ca a fost ELIMINAT PERICOLUL IMPOZITARII VENITURILOR PROGRAMATORILOR, dar se pare ca va este teama sau rusine sa recunoasteti ca ati dezinformat astazi o intreaga industrie. Mai clar, NU VOR FI IMPOZITATE VENITURILE PROGRAMATORILOR. Cum puteti sustine in continuare aceasta aberatie? Chiar asa dezinformat sunteti?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: