ACPR: Naţionalizarea pensiilor private distruge şansa celor care cotizează la o pensie decentă

Subiectul a fost deja dezbatut de Realitatea, dar si in restul mass-media
ACPR nu este de acord cu naţionalizarea pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, către pilonul I, susţinând că în felul acesta este distrusă orice şansă a tinerilor care cotizează în prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeană.
ACPR: Naţionalizarea pensiilor private distruge şansa celor care cotizează la o pensie decentă „Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) protestează împotriva naţionalizării pensiilor prin transferul de fonduri de la pilonul II, al pensiilor private, către pilonul I. În felul acesta este distrusă orice şansă a tinerilor care cotizează în prezent pentru pensii private de a beneficia de o pensie europeană, lucru care ar fi posibil numai prin sistemul de pensii private”, se arată în comunicatul transmis de Confederaţie.
Anunțuri
Published in: on Mai 28, 2010 at 10:25 AM  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/05/28/acpr-nationalizarea-pensiilor-private-distruge-sansa-celor-care-cotizeaza-la-o-pensie-decenta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Buna ziua! Dl. Agathon, mai exista vreo tara in afara de Romania cu sintagma de PENSII PRIVATE OBLIGATORII? Prin definitie, apare deja o contradictie intre notiunile privat si obligatoriu. Eu m-am interesat si am aflat ca cel putin in EU, nu exista. Si mai este o problema: pilonul II nu ajuta cu nimic, este de fapt o dispersare a contributiei de la pilonul I, doar ca contribuabilul primeste pensie din 2 parti, insa insumate tot o pensie derizorie acordata de stat reprezinta. Poate chiar mai putin, pilonul I – de bine de rau are o formula de calcul, pilonul II ce formula aplica? Nu cumva prin lege nu se garanteaza decat returnarea banilor depusi?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: