Protest prin inchiderea caselor de pariuri

Ziarul Puterea

http://www.puterea.ro/news3361/Casele-de-pariuri-trag-obloanele-dupa-cresterea-impozitarii-.htm

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) şi Asociaţia Organizatorilor de Pariuri din România (AOPR) se opun ferm propunerii de modificare a art. 77 din Codul fiscal, în sensul eliminării plafonului neimpozabil de 600 de lei pentru veniturile din jocurile de noroc. Patronii vor protesta prin închiderea pe termen nelimitat a 96% din casele de pariuri din ţară, începând din 8 iunie.

Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al ACPR, a declarat ieri, într-o confertinţă de presă, faptul că industria de pariuri sportive legale are o cifră de afaceri de aproximativ 100 milioane de lei, şi o contribuţie la buget de 4,9 milioane de lei/lună. Agathon a afirmat că, prin creşterea impozitării, pariurile vor trece pe internet, domeniu neînregistrat în România, iar banii vor pleca astfel în alte ţări. Totodată, oamenii vor migra spre casele de pariuri ilegale.  „Astfel, începând de mâine, 1.408 de agenţii de pariuri din totalul de 1.455 se vor închide în semn de protest, pe termen nelimitat”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ACPR. Potrivit declaraţiilor sale, pericolul caselor de pariuri ilegale este că acestea sunt deţinute de diversele clanuri mafiote din ţară şi din Bucureşti, iar oamenii merg să pună pariuri acolo, alimentând cu bani lumea interlopă. “Acţiunea de protest este menită să atragă atenţia Guvernului că o suprataxare în domeniul veniturilor mici nu poate să ducă decât la şomaj, scăderea veniturilor statului şi la o încurajare a pariurilor ilegale”, a spus Agathon.  El a explicat că eliminarea de către Guvern a pragului de neimpozitare a veniturilor obţinute din jocurile de noroc va genera pierderi la bugetul de stat de circa 4,9 milioane de lei lunar. 

Pe de altă parte, preşedintele AOPR, Liviu Popovici, a declarat      că industria de pariuri din România este undeva la periferia economică. ”Avem susţinerea clienţilor noştri pentru acest protest, având strânse peste 15.000 de adeziuni de la aceştia”, a spus el. Popovici consideră că unica soluţie ar fi ca acest domeniu să fie impulsionat, „pentru că există loc foarte mult de creştere, lucru care ar produce locuri de muncă şi, inevitabil, bani la buget”. „Toată lumea este disperată. Mulţi au făcut credite ca să reuşească să-şi plătească taxele mărite. Ceea ce se întâmplă acum se traduce prin moarte pentru multe companii”, a spus Liviu Popovici.

Reclame
Published in: on Iunie 7, 2010 at 10:55 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/06/07/protest-prin-inchiderea-caselor-de-pariuri/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: