Gesturile publice ale Ugir-1903 şi Conpirom sunt patetice şi nedemne de mişcarea patronală

 

 Alianţa Confederaţiilor Patronale din România, care are în componenţă 14 confederaţii patronale şi este cea mai reprezentantivă organizaţie patronală din România, fiind singurul membru din România al organismelor International Organisation of Employers şi Business Europe, este uimită de protestul lansat de Ugir-1903 şi Conpirom referitor la locurile României în CES-ul european (CESE), câtă vreme reprezentanţii celor două asociaţii patronale s-au retras de la votul prin care erau desemnaţi reprezentanţii mişcării patronale ce urmau să devină membri ai organismului european. În conformitate cu legislaţia în vigoare, Guvernul sau autorităţile statului nu au dreptul să intervină în nominalizarea celor cinci locuri ale patronatelor româneşti în CESE, alegerea revenind în mod direct patronatelor.

Acest lucru s-a şi întâmplat conform legislaţiei în vigoare, aşa încât cei cinci nominalizaţi pentru a deveni membri ai organismului european în mandatul 2010-2015 au votul patronatelor româneşti. Faptul că Ugir-1903 şi Conpirom s-au retras de la votul pentru desemnarea reprezentanţilor în CESE şi au rămas astfel fără niciun reprezentant este în întregime responsabilitatea lor. Încercările celor două asociaţii patronale de a interveni la Guvern în sensul modificării rezultatului votului sunt ilegale şi tocmai de aceea nu au avut niciun succes, pentru că nu Guvernul decide reprezentarea patronală a României.

          Alianţa Confederaţiilor Patronale din România dezavuează de aceea protestul Ugir 1903 şi Conpirom, precum şi modalitatea infantilă aleasă de aceste două asociaţii patronale de a păta imaginea României la Bruxelles, inventând conspiraţii şi ameninţând cu blocarea avizării reprezentanţilor ţării noastre în CESE. Este o modalitate de a face rău României care dovedeşte încă o dată, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul scrisorii de intenţie către FMI, dar şi în stabilirea componenţei oficiale a României la Organizaţia Internaţională a Muncii, că Ugir-1903 şi Conpirom sacrifică interesul naţional pentru satisfacerea unor orgolii şi interese proprii, situându-se în afara mişcării patronale responsabile din România. Gesturile publice ale Ugir-1903 şi Conpirom sunt patetice şi nedemne de mişcarea patronală şi de ţara pe care pretind că doresc să o reprezinte.

Reclame
Published in: on iunie 22, 2010 at 5:52 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/06/22/gesturile-publice-ale-ugir-1903-si-conpirom-sunt-patetice-si-nedemne-de-miscarea-patronala/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: