Patronatele doresc reinfiintarea celulei de criza

Capitalul.ro

http://www.capitalul.ro/macro-economie/patronatele-doresc-reinfiintarea-celulei-de-criza.html

 Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) solicita reinfiintarea celulei de criza formate din reprezentantii patronatelor, sindicatelor si Guvernului, se arata intr-un comunicat ACPR, semnat de purtatorul de cuvant al Aliantei, Dan Matei Agathon.

Potrivit documentului, „Alianta Confederatiilor Patronale din Romania, care are in componenta noua confederatii patronale si cinci asociatii de business, detinatoare a 12 voturi in Consiliul Economic si Social, unic reprezentant in Romania al organismelor patronale Business Europe si International Organisation of Employers, face un apel catre toate confederatiile patronale si sindicale reprezentative din Romania sa accepte reinfiintarea celulei de criza unde sa negocieze cu reprezentantii Guvernului cele mai bune masuri economice pentru perioada urmatoare, data fiind situatia grava in care se afla Romania”.

Initiativa ACPR urmareste ca specialistii tuturor institutiilor amintite sa se aseze la masa negocierilor pentru a genera „cele mai realiste si mai eficiente solutii de scoatere a Romaniei din criza care se adanceste”.

„Cautarea solutiilor separat nu este utila nimanui intr-un asemenea moment in care orice lipsa de coerenta si de unitate in viziune nu face decat sa adanceasca efectele crizei”, se mai arata in finalul comunicatului ACPR.

La sfarsitul saptamanii trecute, Confederatia Nationala Sindicala „Cartel Alfa” a cerut din nou constituirea de urgenta a unui Comitet de Criza care „sa caute si sa propuna solutii concertate de rezolvare a crizei, atat in privinta deficitului bugetar cat si in privinta relansarii economiei”.

Sindicalistii au propus ca la masa tratativelor sa se aseze reprezentanti ai Parlamentului, ai tuturor partidelor politice, ai Administratiei Prezidentiale, ai partenerilor sociali (Guvern, patronate, sindicate), precum si ai mediului academic, relateaza Agerpres. 

„In fata problemelor grave cu care ne confruntam, numai o solidaritate de tip nou a tuturor celor implicati in luarea intr-un fel sau altul a deciziilor in privinta masurilor cu impact direct asupra cetatenilor Romaniei poate genera solutii viabile, acceptate si acceptabile la nivel national. Altfel, riscam sa ne confruntam cu amplificarea dimensiunilor crizei financiare. Adoptarea unei strategii absolut marginite, de genul „strangem cureaua si speram ca astfel vom iesi din saracie”, distruge statul social care functioneaza dupa reguli si principii absolut clare”, a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Presedintele Cartel Alfa este de parere ca „in locul unei solidaritati reale, asistam la o solidaritate manifestata exclusiv intre membrii Executivului si intre Executiv si protejatii acestuia, in vreme ce populatia si nevoile ei sunt pur si simplu afectate de o intreaga inlantuire de masuri, ce degradeaza si afecteaza periculos statutul social al cetateanului roman”.

Reclame
Published in: on iunie 29, 2010 at 9:11 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/06/29/patronatele-doresc-reinfiintarea-celulei-de-criza/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: