Reactie la defaimarea fondurilor private de pensii

 

 Ziare.com

Agathon: Fondurile de pensii private sunt un sistem sigur

Dan Matei Agathon, purtatorul de cuvant al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, sustine ca fondurile de pensiile private reprezinta un sistem securizat si sigur si ca declaratia lui Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliul Concurentei, ca 14 administratori de fonduri de pensii private au participat la o intelegere anticoncurentiala, este nefondata.

„Intr-o tara civilizata, un oficial al statului nu are voie sa arunce pe piata declaratii nejustificate care sa aduca prejudicii sistemului de pensii private. Declaratiile negative ale presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, referitoare la siguranta sau garantiile sistemului de pensii private aduc atingere directa unui sistem aflat in plina dezvoltare si de care Romania are nevoie.

Increderea este un element vital in arhitectura sistemului de pensii private, iar la construirea acestei increderi au participat, in ultimii 5 ani, atat legislatia foarte restrictiva, administratorii de fonduri de pensii, cat si CSSPP, care a colaborat cu piata pentru cladirea unui sistem solid, sigur si performant”, sustine Agathon, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

Potrivit reprezentantului Aliantei Confederatiilor Patronale, declaratiile cu privire la soliditatea sistemului de pensii private sunt „hazardate si dauneaza nu numai acestui sistem, ci si milioanelor de romani contribuabili”.

„Singura sansa a romanilor de a ajunge la nivelul pensiilor din Uniunea Europeana o constituie un sistem de pensii private solid, care sa inspire incredere romanilor si care sa fie o alternativa stabila pentru contribuabili”, conchide Agathon.

14 administratori de fonduri de pensii private, amendati

Consiliul Concurentei (CC) a amendat cu 1,22 milioane euro (5,2 milioane lei) 14 administratori de fonduri de pensii private care au participat la o intelegere anticoncurentiala pe piata administrarii fondurilor de pensii obligatorii (Pilonul II), a anuntat, marti, presedintele Consiliului, Bogdan Chiritoiu.

Investigatia, derulata de CC, din decembrie 2007, a constatat existenta unei intelegeri avand ca obiect impartirea clientilor intre 14 din cei 18 companii care au intrat pe piata

Reclame
Published in: on August 18, 2010 at 8:43 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/08/18/reactie-la-defaimarea-fondurilor-private-de-pensii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: