Angajatorii vor reţine contribuţiile pentru drepturile de autor şi le vor vira la buget

Un succes pentru patronate, fiind propunerea noastra la ultima intalnire cu Guvernul
Realitatea Tv
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că angajatorii vor avea obligaţia de a reţine sumele reprezentând contribuţiile pentru drepturile de autor pentru a le vira la buget, fiind aplicată astfel metoda stopajului la sursă.
„Deci, cei care obţin venituri din drept de autor şi cei care lucrează pe convenţii civile nu mai sunt obligaţi să meargă să depună declaraţie şi să facă plata. Se va modifica şi se va aplica metoda stopajului la sursă, adică angajatorii vor reţine banii şi-i vor vira la buget, e metoda cea mai eficientă, adică mai rapidă şi cu costurile cele mai mici. Modificarea se va face tot prin ordonanţă de urgenţă, noi avem termen ca miercuri să intre în Guvern şi să apară aceste modificări”, a declarat ministrul într-un interviu acordat ziarului Gândul.

Întrebat cine va face plata pune în practică stopajul la sursă în cazul maneliştilor, spre exemplu, Ialomiţianu a declarat că există o modificare a Codului de Procedură Fiscală cu privire la introducerea metodelor indirecte de control, în funcţie de avere. „Nu este vorba de a trimite inspectorii la nunţi sau alte lucruri de genul acesta, este vorba de nişte metode pe care le aplică toate ţările din Uniunea Europeană şi Statele Unite, de verificare, orice persoană care are o creştere de avere înseamnă că are un venit care trebuie impozitat. Este o metodă de a stabili venitul impozabil, baza impozabilă se poate stabili în funcţie de venit sau în funcţie de cheltuieli”, a declarat el.

Potrivit ministrulu, modificarea Codului de Procedură este deja făcută, iar în prezent ANAF lucrează la normele tehnice de aplicare, noile prevederi urmând să se aplice, cel mai probabil, de la 1 ianuarie.

Reclame
Published in: on septembrie 5, 2010 at 10:12 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/09/05/angajatorii-vor-retine-contributiile-pentru-drepturile-de-autor-si-le-vor-vira-la-buget/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: