Ce vor patronatele de la guvernul Boc 5

EVENIMENTUL ZILEI

Autor:  Ana Bâtcă

Printre măsurile anticriză propuse de patroni se numără reducerea cotei unice, eliminarea impozitului minim şi tăierea la 6% a TVA pentru alimente.

Pe de altă parte, analistul economic Dragoş Cabat spune că ideea reducerii cotei unice de impozitare cu şase puncte procentuale este una „bună, fiind bine-venită în special din a doua parte a anului 2011”. Însă o măsură urgentă care ar ajuta într-adevăr firmele în acest moment ar fi, potrivit lui Cabat, eliminarea impozitului minim.

500 milioane euro netaxaţi din pariurile on-line

O altă soluţie pe care o propun patronatele este impozitarea jocurilor de noroc on-line.

Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), a declarat ieri, la o conferinţă de presă, că în fiecare an românii joacă în acest fel circa 500 milioane euro, bani care nu sunt impozitaţi deloc în România. Aceste sume ar putea compensa diminuarea veniturilor bugetare în urma reducerii cotei unice, spune Agathon.

Lista de măsuri anticriză ale ACPR mai cuprinde eliminarea impozitului minim şi scutirea de penalităţile de întârziere a firmelor care îşi plătesc până la sfârşitul anului datoria de bază pe care o au la stat. Alături de aceste propuneri, mai figurează reducerea la 6% a TVA pentru alimente, facilităţi fiscale pentru noile locuri de muncă, creşterea accesului IMM-urilor la achiziţiile publice, externalizarea serviciilor administrative sau plata arieratelor către firmele private.

ÎNDATORAŢI

De ce ne trebuie un nou acord cu FMI

România are nevoie de încă un acord cu Fondul Monetar Internaţional deoarece va înregistra, anul viitor, o creştere economică modestă, consideră Dan Matei Agathon, purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale.

În plus, vom avea nevoie de bani deoarece de la bugetul de stat va fi nevoie să fie transferaţi pentru plata pensiilor circa 3,8 miliarde euro, iar în 2011 ajung la scadenţă o parte din banii luaţi de la Fond din acordul curent.

Reclame
Published in: on Septembrie 8, 2010 at 1:16 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/09/08/ce-vor-patronatele-de-la-guvernul-boc-5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: