ACPR cere scaderea cotei unice de impozitare la 10%

www.dailybusiness.ro

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) cere sustinerea intregii clase politice, dar si a celorlalte confederatii patronale si a marilor centrale sindicale pentru reducerea cotei unice de 10%, potrivit unui comunicat transmis miercuri de patronat.

Reprezentantii Aliantei considera ca adoptarea acestei masuri ar face Romania atractiva din nou pentru investitorii straini, dar si autohtoni. Masura anticriza de diminuare a cotei unice de la 16% la 10% a fost propusa de ACPR intr-un program mai amplu de relansare economica prezentat la data de 7 septembrie 2010.

„In privinta temerilor exprimate cu privire la diminuarea veniturilor la buget prin scaderea cotei unice, temeri exprimate de Ministerul de Finante, tin sa reamintesc ca ACPR a propus si cateva masuri compensatorii in acest sens”, a spus Agathon. Printre acestea, el a enumerat „impozitarea pariurilor online, sector in care circa jumatate de miliard de euro scapa anual neimpozitate in niciun fel, privatizarea spatiilor comerciale detinute de statul roman, numai in Bucuresti existand 4.400 de asemenea spatii, sau impozitarea suplimentara a terenurilor pe care sunt construite proprietati de lux”.

Reclame
Published in: on octombrie 6, 2010 at 9:12 PM  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/10/06/acpr-cere-scaderea-cotei-unice-de-impozitare-la-10/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Buna ziua!

    Aduc o afirmatie asupra comunicatului DVS. putin cam sceptica sa zic, dar consider ca datorita haosului Guvernului si mai nou cel din parlament, scaderea cotei de impozitare la 10% tot nu face ca Romania sa fie mai atractiva, problema fiscalitatii este secundara,iar principala problema romaneasca este stabilitatea politica, din acest motiv investitorii si satini si cei autohtoni nu ii acorda o sansa Romaniei.Eu consider ca momentul prielnic de a face o investitie este atunci cand avem o stabilitate politica certa si nu legi votate in plen iar urmatoarea zi atacate cu ordonante de urgenta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: