Impostura la superlativ

 

 Editorialul de luni din Curierul National 

Felul în care inginerul de şubere şi şublere Cezar Corâci a crezut că se impune în viaţa patronală a României semnând un contract de muncă cu patru confederaţii în numele celor 13 blocuri patronale reprezentative ne arată o jalnică încercare de a salva ce se mai poate din funcţia sa de preşedinte al unui patronat care îl contestă. Nu mai e un secret că mai multe federaţii din UGIR-1903 l-au dat în judecată pe Cezar Corâci pentru niscaiva alegeri şi adunări generale făcute pe sub mână. Ca să ne dovedească contrariul, îl aştept pe aşa-zisul preşedinte al UGIR-1903, semnatarul unui tot atât de fals contract colectiv de muncă la nivel naţional, să prezinte public un act definitiv şi irevocabil al oricărei instanţe din România prin care domnia sa să fie recunoscută fără tăgadă ca preşedinte en titre al UGIR-1903.

Dincolo însă de aspectele neclare ale funcţiei lui Cezar Corâci, ca să nu mai vorbim de cunoştinţele sale economice vaste venite din studierea vanelor şi a ţevilor, rămâne clară încercarea de fraudare a mişcării patronale de către domnia sa şi cei câţiva pe care i-a păcălit să i se alăture: CONPIROM, UNPR şi CPISC.

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România nu va permite ca un domeniu atât de sensibil şi de important precum mediul mişcării patronale să fie confiscat, chiar şi numai prin declaraţii sau documente publice false, de o grupare sau de o persoană care nu reprezintă mediul economic autohton. Toate confederaţiile patronale din ACPR au decizii irevocabile privind reprezentativitatea lor, decizii care nu se oferă fără dovedirea acoperirii a cel puţin 7 la sută din contractele de muncă de pe ramura pe care respectiva confederaţie o reprezintă. Aşadar, cele opt confederaţii patronale din ACPR nu pot lipsi de la negocieri şi nici de la semnarea contractului colectiv de muncă la nivel naţional.

De ce trebuie însă să punem frână exceselor imposturii unui personaj precum Cezar Corâci în loc să ne ocupăm de criză şi de măsurile economice de care avem nevoie pentru a diminua efectele blocajelor de tot felul? Pentru că există o obsesie a apariţiilor televizate şi a notorietăţii, iar unii ca personajul amintit folosesc mişcarea patronală doar ca să îşi contabilizeze capital de imagine cu orice preţ.

ACPR se va întruni la începutul săptămânii şi va lua măsuri drastice împotriva degradării dialogului social de către neaveniţi pentru că nu este permis sa anunţi că există un contract colectiv de muncă atunci când ştii bine că nu are acordul tutror confederaţiilor patronale reprezentative. Actul lui Cezar Corâci şi al celorlalte confederaţii patronale care i s-au alăturat este nemaivăzut în România şi atinge culmile grotescului. Înseamnă că oricine deţine un butic şi predă ştiinţa şuberele şi şublerelor la o facultate se poate întruni cu prietenii la o şuetă, iar apoi să declare că a negociat în numele tuturor oamenilor de afaceri cum se dau salariile în această ţară. Acest lucru şi această impostură trebuie să înceteze!

Published in: on decembrie 19, 2010 at 1:37 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2010/12/19/impostura-la-superlativ/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un comentariu