Ziua de Cluj despre lansarea cartii „Romania, mereu suprinzatoare”

Volumul scris de fostul ministru al Turismului Dan Matei Agathon, şi de şeful său de cabinet Clement Sava, va fi lansat astăzi la Cluj.

Agathon este acum preşedintele Confederaţiei Patronale din România, iar Sava este şeful departamentului de comunicare al asociaţiei.

Este vorba de cartea “România, mereu surprinzătoare”, care va fi lansată la ora 17 la Librăria Universităţii. Volumul este prezentat de profesorul şi sociologul Vasile Dâncu, fost ministru al Informaţiilor Publice.

“Am încercat şi eu să aduc obolul meu la lupta cu metehnele României şi cu marile mituri de care încă ne mai agăţăm, de genul: România e cea mai frumoasă ţară din lume, numai noi avem munţi, ape şi litoral, noi suntem cei mai buni, cei mai grozavi şi cei mai deştepţi de pe lume. Aceasta nu înseamnă că eu nu admir această ţară şi lucrurile ei bune, şi acest lucru poate fi văzut şi în carte, acolo unde, printre multele suprize neplăcute, apara ca nişte stele şi oamenii şi locurile care şi-au păstrat frumuseţea şi care ne fac cinste. Dar de aici şi până la a ne falsifica adevărul e cale lungă, o cale pe care nu trebuie să o parcurgem pentru că nu ne foloseşte la nimic să ne minţim pe noi înşine. Suntem o ţară cu probleme mari, avem încă nevoie de multă educaţie, de multă civilitate, aceastea nu sunt mofturi, ci lipsuri care ne îngreunează traiul de zi cu zi pentru că, de exemplu, România ar fi mai frumoasă dacă toţi cetăţenii ei şi nu doar unii ar respecta regulile de convieţuire şi de păstrare a curăţeniei. Între Delta Dunării pline de PET-uri, aşa cum e acum, şi o Deltă a Dunării curată, e o mare diferenţă”, şi-a prezentat Agathon cartea, pe blogul personal.

Conform lui Sava, cartea conţine editoriale publicate în ultima vreme în presa românească şi care fac referire la situaţia economică şi soluţiile de ieşire în criză propuse până acum de Agathon, şi respectiv o călătorie prin România unde sunt descoperite „surprizele şi anormalităţile de zi cu zi”.

Cartea a mai fost lansată la Bucureşti la Constanţa. „După Cluj facem o pauză după care vom face un turneu, dar nu am stabilit încă oraşele. Între ele va fi totuşi, probabil, şi Iaşi”, a mai spus Sava.

 

Reclame
Published in: on Februarie 6, 2011 at 2:07 PM  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2011/02/06/ziua-de-cluj-despre-lansarea-cartii-romania-mereu-suprinzatoare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Se poate descărca de undeva în format PDF?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: