Liber la cuvânt / Criza măsurilor anticriză

Libertatea

Mă grăbesc să recunosc că titlul îi aparţine lui Dan Matei Agathon şi este prea bun ca să nu-l folosesc şi eu, evident neasu- mându-mi paternitatea. Exact asta este ţara în care trăim, asta-i drama acestui executiv. Nimeni nu l-a acuzat pe premierul Boc de corupţie, ci de impotenţă.

“Criza din România a lansat o nouă modă: pachetele de măsuri anticriză. Orice buticar, orice conţopist emite de două ori pe zi, la micul dejun şi la cină, soluţii de salvare a României şi de relansare economică. În afară de puştii de grădiniţă, cred că toată lumea, în rest, are o viziune proprie asupra relansării economice a ţării (…). O economie nu poate fi relansată cu discuţii la colţ de bloc sau după capul fiecăruia. Un plan anticriză nu este un hit pe care îl fredonăm toţi pentru a arăta că avem ureche muzicală şi pentru a deveni şi noi vedete”, a scris cu competenţă Agathon.

Tot promit că-i voi recenza cartea, dar vin evenimentele de-a valma peste noi… Dar e timp, că de pe 1 mai o să urle posturile TV şi presa despre condiţiile de pe litoral, din turism, domeniul unde Agathon nu-i doctor, e doctor docent, academician! Da, la criză se pricepe tot românul, exact ca la fotbal şi la politică. Singurul om antitalent, total autist la economie este Emil Boc.

Onestitatea sa nu ţine loc de foame. Numiţi-mi o singură măsură anticriză marca Boc şi mănânc singur tirajul “Libertăţii”! N-a fost în stare nici măcar să copieze măsurile bulgarilor, ca să nu zic pretenţios pe cele ale Germaniei, pentru că economia nu seamănă. Ajunge! Până şi Boc e-n criză!

Reclame
Published in: on Martie 11, 2011 at 5:38 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2011/03/11/liber-la-cuvant-criza-masurilor-anticriza/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: