Turismul românesc are nevoie de all inclusive

Editorialul de luni din Curierul National

Dezbaterea pro şi contra all inclusive din ultimele zile a luat accente tragi-comice. Nu aş fi intervenit dacă nu aş fi aflat că clienţii acestui sistem de succes ar fi ameninţaţi, potrivit unui presupus reprezentant al patronatelor din turism, de alcoolism şi obezitate. Atunci m-am simţit dator să reaşez puţin lucrurile şi să reamintesc public faptul că all inclusive atrage anual peste 100.000 de turişti români pe alte meleaguri. Ceea ce înseamnă că turismul românesc pierde inclusiv din cauza faptului că nu şi-a pus la punct acest sistem.

Şi în timp ce la Târgul de Turism de la Romexpo tur operatorii se întrec în a momi turişti români cu oferte all inclusive în afara ţării, unii s-au gândit că România se poate lipsi de acest tip de ofertă. Sigur că se poate, doar că se va lipsi şi de turişti!

Turismul înseamnă o luptă acerbă şi o concurenţă feroce în a oferi cele mai bune preţuri şi cele mai atractive condiţii. Deocamdată, noi am rămas în urmă. Dacă anumiţi presupuşi reprezentanţi ai turismului românesc continuă să îi jignească pe clienţii de all inclusive făcându-i obezi şi alcoolici şi să îşi imagineze că România poate atrage turişti fără acest sistem, vom rămâne în continuare fără turişti, nu doar fără cei din afară, dar şi fără ai noştri.

Turismul are nevoie de inovaţie şi flexibilitate. De asemenea, are nevoie de un număr mare de turişti pentru a deveni rentabil. Aici intervine sistemul all inclusive. Fără de care vom culege câţiva turişti rătăciţi, total insuficient pentru a crea un trend şi magnetismul necesar unui aflux semnificativ. Aşadar să lăsăm aprecierile ieftine şi neserioase şi să luăm aminte la felul în care s-au ridicat alţii. Dacă Turcia, Grecia şi Bulgaria fac uz de all inclusive, nu înţeleg de ce îşi imaginează cineva că România poate deveni o destinaţie de succes fără implementarea pe scară largă a acestui sistem!

Reclame
Published in: on Martie 17, 2012 at 11:22 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2012/03/17/turismul-romanesc-are-nevoie-de-all-inclusive/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: