Libertatea reia tema all inclusive – Românii şi gena Bdnf

Advertisement

Mă bucur nespus când rândurile apărute în Libertatea devin prilej de dezbatere. Evident, Libertatea rămâne un lider în mass-media românească, dar i-pocrizia este la mare preţ în ţărişoara noastră. Deşi ne citesc ziarul din scoarţă în scoarţă, de pot să dea citate din el, câţiva snobi din categoria parveniţilor de genul Dinu Păturică se jură strâmb că nu lecturează decât revistele literare! Dar asta e o altă discuţie. M-am arătat deranjat că unul dintre reprezentanţii patronilor din turism, să-i zicem Mohammad, a declarat că în România nu trebuie înfiinţat sistemul all inclusive. Pe motivul că, dacă ar avea astfel de servicii, românii ar deveni obezi, dar şi alcoolici! Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii, care-l iubeşte ca sarea-n ochi, l-a executat scurt. Mai mulţi amici ai lui Mohammad m-au sunat să mă certe. Şi eu îl preţuiesc pe acest om pentru ceea ce a făcut, jos pălăria!, n-am ce spune, dar declaraţia a fost hazardată! Un prieten drag şi hâtru cât încape mi-a dat şi soluţia. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit “gena lăcomiei“, pe care o consideră secretul menţinerii greutăţii corporale fără a apela la diete şi regimuri drastice de slăbit. Cercetătorii din cadrul Georgetown University Medical Centre au efectuat experimentele pe şoareci şi au descoperit că o mutaţie a unei gene compromite comunicarea dintre corp şi creier, iar astfel, informaţia că suntem sătui nu mai ajunge la creier, cum se întâmplă în mod normal. Aşadar, atunci când gena Bdnf suferă anumite mutaţii, senzaţia de foame nu dispare. Deci, la această genă s-a refe-rit Mohammad când a respins sistemul all inclusive!

E clar că există o tensiune, ca să nu spun o ură, între federaţiile sau alianţele din turism, dar dezbaterea chiar merită făcută: avem nevoie de all inclusive sau nu în turismul românesc?

Reclame
Published in: on Martie 24, 2012 at 9:52 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2012/03/24/libertatea-reia-tema-all-inclusive-romanii-si-gena-bdnf/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: