All inclusive include şi bunul simţ

Editorialul de luni din Curierul National

Am lansat încă înainte de începutul sezonului o dezbatere aprigă în apărarea sistemului all inclusive care ne fură turiştii spre alte zone. Tema a prins şi acum toată lumea discută despre această ofertă, ba unii hotelieri au început să o şi aplice. Din păcate, unii dintre cei care au înţeles că all inclusive vinde, nu au priceput că all inclusive include şi bunul simţ. Îndemnuri de genul „Mâncaţi mai puţin, ca să ajungă la toată lumea”, cu care un hotel de trei stele din Eforie Nord i-a primit pe turiştii germani sunt dezastruoase pentru încercarea turismului românesc de a cuceri noi pieţe. Asta ca să nu mai amintesc de furtul palmierilor din aceeaşi staţiune…

Orice ofertă turistică are nevoie de bun simţ şi decenţă. De un preţ corect. De potrivire între promisiune şi ofertă, între calitate şi preţ. Altfel, turiştii străini sau cei români au alternative, cum au avut şi până acum.

Suntem pe o piaţă aflată într-o competiţie reală. Nu ne putem juca de-a baba oarba aici, uite oferta de all inclusive, uite că nu mai e şi trebuie să-ţi drămuieşti porţia de mâncare. Aşa nu ajungem nicăieri!

E timpul să ne trezim din autismul nostru şi să dovedim că suntem capabili de concurenţă reală. De ridicare a standardelor în aşa fel încât să fim mai buni decât alţii şi să câştigăm în faţa ofertelor vecinilor. Altfel o să stăm să ne uităm la plajele noastre, neînţelegând de ce la noi nu vin… Dacă nu vor veni turiştii străini sau dacă cei români vor continua să plece peste hotare, nu e nimeni altcineva de vină, nici americanii, nici FMI, nici mai ştiu eu ce conspiraţie diabolică, ci doar lipsa de implicare şi de voinţă de a face tot ce este necesar pentru a corespunde aşteptărilor pieţei turistice.

 

Reclame
Published in: on Iunie 9, 2012 at 3:12 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2012/06/09/all-inclusive-include-si-bunul-simt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: