Turismul faţă în faţă cu generaţia Facebook

Editorialul de luni din Curierul National

E greu să te mai gândeşti azi la vreun sector economic care presupune promovare fără tehnologiile IT, fără softuri, fără tot cea a adus pe lume generaţia Facebook. Acelaşi lucru este valabil şi pentru turism. În lumea întreagă, promovarea turistică ţine cont de online, de diferite modalităţi inedite de interacţiune cu cei care utilizează smartphone sau alte gadgeturi IT pentru a-i ţine aproape de industrie. România are şi ea o generaţie facebook foarte puternică, iar itnernetul a pătruns până în cătune. Aşa încât turismul nu îşi poate permite să nu utilizeze aceste tehnologii în promovarea şi desfăşurarea campaniilor proprii.

Recent Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii a participat recent la lansarea unei aplicaţii moderne,  The Beat,  construită exact pentru cei care vor să fie la curent cu ce se întâmplă în piaţa de evenimente şi sunt interesaţi să socializeze pe aceste teme. The Beat este un exemplu despre cum poate fi promovat turismul de distracţie pe calea noilor tehnologii. Iar România a făcut paşi importanţi ca destinaţie a turismului de distracţie, mai ales dacă ne uităm la Centrul Istoric din Bucureşti, care atrage tot mai mulţi vizitatori. The Beat oferă o hartă a petrecerilor şi evenimentelor din Centrul Istoric, oferind utilizatorilor posibilitatea de a interacţiona live, în timpul evenimentului, sub forma scrisă de comentariu, de fotografii şi de rating.

Cred că piaţa noilor tehnologii va creşte în următoarea perioadă, pentru că tot mai mulţi oameni se informează pe această cale, aşa că actanţii în turism ar face bine să ţină seama de aceste posibilităţi care le aduc clienţii aproape de oriunde din lume, la distanţă de un click!

Anunțuri
Published in: on Iunie 17, 2012 at 10:11 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2012/06/17/turismul-fata-in-fata-cu-generatia-facebook/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: