All inclusive reuşit pe litoralul românesc

Editorialul de luni din Curierul National

Am avut plăcerea să observ că litoralul românesc a reuşit să aplice în câteva locuri un all inclusive de succes. Este o bătălie pe care trebuie să o câştigăm dacă vrem să contăm în turismul european. Este drept că nu toată lumea vrea all inclusive, dar la fel de adevărat este că foarte multă lume alege acest sistem de petrecere a vacanţelor. Aşa că în niciun caz nu ne permitem să ignorăm piaţa celor care caută o vacanţă liniştită şi fără griji.

Acest lucru nu înseamnă ignorarea celuilalt tip de turist, care vrea să exploreze la liber şi care vrea ăs descopere prin el însuşi locurile. Tocmai de aceea e important ca îmbunătăţirile de pe litoralul românesc să fie unitare şi universale, să nu mergem în două viteze, pentru că degeaba sunt condiţii bune într-un colţ, dar trebuie să ocoleşti un altul. Turiştii vor fi deranjaţi de părţile neîngrijite şi lăsate în paragină chiar dacă ei sunt cazaţi la standarde europene!

Vestea bună însă este că, fie sub presiunea concurenţei externe, fie pentru că au realizat importanţa îmbunătăţirii serviciilor oferite, unii hotelieri de pe litoralul românesc fac efortul de a-şi atrage clienţii cu oferte all inclusive comparabile cu cele din alte ţări. Sub presiunea concurenţie făcute acum chiar pe litoralul românesc, cred că şi alţii vor realiza succesul acestui program şi se vor adapta corespunzător.

O concurenţă serioasă şi axată pe calitate este ceea ce, până la urmă, ar putea schimba faţa litoralului românesc, aşa cum s-a întâmplat şi în Centrul Istoric din Capitală. Dacă unii oferă calitate, turiştii se îndreaptă spre ei şi îi obligă astfel şi pe ceilalţi să ridice standardele. Sunte regulile minimale ale capitalismului şi ele funcţionează chiar şi în România!

Reclame
Published in: on Iunie 30, 2012 at 12:23 PM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2012/06/30/all-inclusive-reusit-pe-litoralul-romanesc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: