FPTS şi S&S Travel lansează Discover Dracula Tour, proiect pilot de atragere a turiştilor străini în România

Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) lansează alături de tur operatorul S&S Travel un produs special destinat turiştilor străini bazat pe faima pe care o are în străinătate legenda lui Dracula. Discover Dracula Tour – the history and the legends, în concepţia FPTS şi S&S Travel, este mai mult decât un produs turistic, este o modalitate de promovare a României pe pieţele exotice acolo unde promovarea ţării noastre încă nu şi-a făcut simţită prezenţa îndeajuns.

Tocmai de aceea, Discover Dracula Tour va fi promovat întâi pe pieţele asiatice, mai precis în China, Thailanda şi Japonia, acolo unde reprezentanţii FPTS au sesizat un interes sporit pentru locurile de legendă ale lui Dracula.

Legenda pe care se bazează Discover Dracula Tour – the history and the legends nu trebuie să incomodeze opinia publică românească, ci să fie transformată într-o modalitate de a spori incoming-ul de turişti străini, profitând de faima universală a acestei figuri şi de atractivitatea pe care o reprezintă pentru turiştii străini.

Falsele pudibonderii şi orgolii nu-şi au locul în concurenţa dură din turismul internaţional. Dacă România nu va profita de acest brand, o vor face vecinii săi, în Serbia existând deja o iniţiativă de a-l transforma pe Vlad Ţepeş şi legenda sa într-o poveste sârbească, tocmai pentru a o transforma într-un produs turistic al ţării vecine. Legenda pe care o vinde acest produs turistic le va revela turiştilor străini câteva locuri frumoase din România, deschizând apetitul pentru cunoaşterea acestei ţări, pentru întâlnirea cu istoria ei şi cu locurile ei de poveste.

Brandul Dracula nu trebuie promovat cu milioane de euro, nici construit, pentru că el există deja. Singura noastră grijă trebuie să fie să aducem turiştii străini pe urmele faimoase ale acestei legende şi să le descoperim România. Mulţi străini nici nu ştiu că Transilvania legendei lui Dracula se află într-o ţară numită România. Este greşeala noastră dacă vom lăsa această ignoranţă să continue.

Discover  Dracula Tour – the history and the legends îşi va urma drumul său nu doar spre piaţa turiştilor din Asia, ci şi spre Europa şi SUA, în această din urmă ţară existând un interes special pentru legenda lui Dracula, aşa dar şi un potenţial semnificativ de atragere a turiştilor străini.

Mai multe detalii pot fi obţinute pe site-ul http://www.discoverdracula.com/

Reclame
Published in: on august 15, 2012 at 10:17 AM  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://danmateiagathon.wordpress.com/2012/08/15/fpts-si-ss-travel-lanseaza-discover-dracula-tour-proiect-pilot-de-atragere-a-turistilor-straini-in-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: